Dünyada herhangi bir kaynağı tüketmeden üretimde bulunabilen tek canlı arıdır.
Herhangi bir kaynağı tüketmeden bal, polen, propolis üretir, hatta bu nektar, polen ve propolis toplama esnasında polinasyonu da sağlayarak yarar da sağlamaktadır.
Herhangi bir kaynağı tüketmeden bal, polen, propolis üretir, hatta bu nektar, polen ve propolis toplama esnasında polinasyonu da sağlayarak yarar da sağlamaktadır.
.

Arıcılıkta arıların polinasyonuyla sağladığı fayda bal, polen, arı sütü, balmumu gibi arı ürünlerinin yararından çok daha fazladır.
Yapılan bir çalışmada bal arısının bitkilerde yapmiş olduğu tozlaşma sonucu meydana gelen ürün artışının bu arının yapmış olduğu bal ve balmumunun değerinin 10-12 katı olduğu, bir diğerinde ise 20 katı olduğu ifade edilmektedir.
Arıların yaptığı tozlaşmayla sadece ürün artışı olmamakta, ürün kalitesinde de artış olmaktadır, daha iri, lezzetli ve düzgün şekilli ürün elde edilmektedir.
Arıların ürünlere sağladığı bu yararlardan dolayı Avrupa ülkelerinde çiftçiler arıları tarlalarının kenarına yerleştirilmesi için arıcılara kira ödemekte, ülkemizde ise arıcılarımız çok büyük konaklama problemleri yaşamaktadır.
Bal arıları, niteliği ne olursa olsun her türlü arazide yetişen çoğu bitkiden nektar ve polen toplayarak bunları en değerli ve yararlı ürünlere dönüştürür.
Arıcılık yapılmadığında bu kaynaklar boşa gitmektedir, başka şekilde değerlendirme şansı da yoktur.

Arıcılıkta arıların polinasyonuyla sağladığı fayda bal, polen, arı sütü, balmumu gibi arı ürünlerinin yararından çok daha fazladır.
Yapılan bir çalışmada bal arısının bitkilerde yapmiş olduğu tozlaşma sonucu meydana gelen ürün artışının bu arının yapmış olduğu bal ve balmumunun değerinin 10-12 katı olduğu, bir diğerinde ise 20 katı olduğu ifade edilmektedir.
Arıların yaptığı tozlaşmayla sadece ürün artışı olmamakta, ürün kalitesinde de artış olmaktadır, daha iri, lezzetli ve düzgün şekilli ürün elde edilmektedir.

Bal arıları, niteliği ne olursa olsun her türlü arazide yetişen çoğu bitkiden nektar ve polen toplayarak bunları en değerli ve yararlı ürünlere dönüştürür.
Arıcılık yapılmadığında bu kaynaklar boşa gitmektedir, başka şekilde değerlendirme şansı da yoktur.